|| ||

- |

Bolygók
Merkúr: A hónap első harmadában a Nap közelsége miatt nem figyelhető meg, 6-án alsó együttállásban van a Nappal. 10-én már fél órával kel a Nap előtt. Megfigyelhetősége gyorsan javul, ez idei második kedvező hajnali láthatósága. 22-én van legnagyobb nyugati kitérésben, 17,9 fokra a Naptól. Ekkor bő másfél órával a Nap előtt kel, és ez az érték a hónap végéig csak kevesen csökken.
Vénusz: A hajnali keleti égen magasan látszó, ragyogó fehér fényű égitest. Láthatósága a hónap folyamán gyorsan javul, most kitűnő a hajnali láthatósága. 1-én közel két órával kel a Nap előtt, ez az érték a hónap végére három és háromnegyed órára nő. A bolygó fényessége -4,6m-ról -4,7m-ra nő, átmérője 49,9''-ről 32,4''-re csökken, fázisa 0,11-ról 0,36-ra nő.
Mars: Előretartó mozgást végez a Szűz csillagképben. A Nap közelsége miatt nem figeylhető meg. Fényessége 1,7m-ról 1,6m-ra nő, látszó átmérője 3,8''-ről 3,7''-re csökken.
Jupiter: A Kos csillagképben látható, előretartó mozgása 4-én hátrálóba vált 't. Az esti órákban kel, majdnem egész éjszaka fényesen ragyog a déli égen. Fényessége -2,7m, átmérője 46''.
Szaturnusz: Hátráló mozgást végez a Vízöntő csillagképben. Hajnalban nyugszik, az éjszaka nagy részében megfigyelhető. Fényessége 0,5m, átmérője 19,''.
Uránusz: Az esti órákban kel, az éjszaka nagyobb részében látható. Folytatja hátráló mozgását a Kos csillagképben.
Neptunusz: Egész éjszaka megfigyelhető, 19-én van szembenállásban a Nappal. Hátráló mozgást végez a Halak csillagképben.